Disc Golf regler

De overordnede regler i Disc Golf

Disc golf er en sportsgren, der minder meget om almindelig golf, blot med andet udstyr. Sporten bliver også af nogle kaldt for frisbeegolf. Køllerne er skiftet ud med discs (frisbee’s), som man kaster mod en kurv.

Alle huller har et forventet par, som afgør hvor mange kast man gerne skal bruge for at ramme i kurven. Er hullet fx et par 3, skal man gå efter at få discen i på 3 kast. Derfor minder reglerne meget om almindelig golf.

Man starter altid et hul ved at kaste fra teestedet, mod kurven. Banen op mod kurven kaldes fairway. Skyder man ud i buskads eller krat, ligger man således i rough’en. Området rundt om kurven kaldes greenen – og her vil man gerne lande.

Der er forskellige discs til forskellige kast i discgolf – ligesom du i golf har forskellige jern. I discgolf kaster man med driver, mid-range og puttere.


Hvordan man holder og kaster?

Man bestemmer selv om man kaster baghånds- eller forhåndskast. Man må gerne veksle mellem de to, da det kan variere hvad der er nemmest alt efter hvordan banen er udformet. Den 13 gange danmarksmester KJ Nybo viser i denne video hvordan man kaster baghånd og forhånd.

 

Sådan spiller du Disc Golf

Uanset om du spiller selv eller med venner, starter i alle fra teestedet, hvor i kaster én ad gangen mod kurven. Efter alle har kastet, går man mod sin kastede disc, hvor den som ligger længst fra kurven kaster sit andet kast. Dernæst kaster personen som nu er længst fra kurven, og således fortsætter det indtil alle er i kurven. På den måde kaster personen der er længst fra kurven altid først, så man ikke står foran hinanden og kan blive ramt af en disc.

Målet er at få sin disc i kurven på færrest kast. Man skal lande i kurven eller kæderne, så det tæller ikke hvis man ligger under eller ovenpå kurven.

Efter hvert hul noterer man antal kast man har brugt (man kan med fordel bruge app’en UDisc – som også har banekort digitalt). Den der til sidst har brugt færrest kast på banen har vundet.

Du kan læse de detaljerede regler fra PDGA her.

Der er mange forskellige og udfordrende baner i Østjylland, uanset om du er til åbne vidder, hyggelige skovbaner, lange distancer eller tekniske finurligheder.